Ontdek hieronder onze meest gestelde vragen en het antwoord

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden qua kleuren? En hoe zit het nu juist met de garantievoorwaarden en wettelijke bepalingen? Of wil je meer informatie over hoe een terrasoverkapping gemonteerd wordt?  Hier geven we graag een antwoord op veelgestelde vragen. 

Toch niet gevonden wat je zocht? Contacteer ons !

Kan een overkapping met hellend design ook vrijstaand geplaatst worden?
Een overkapping met hellend design (Lapure of Lagune) wordt steeds tegen een achterliggende wand aangebouwd. Een eigen draagconstructie zou kunnen dienst doen als achterliggende wand. Deze wordt echter niet standaard voorzien door Renson®.

Wat is het geluidsniveau van regen op een overkapping?
Het geluidsniveau is sterk afhankelijk van de regenintensiteit en kan niet gekwantificeerd worden.
Bij overkappingen met screendak of vouwdak is het geluid van de regen vergelijkbaar met het geluid van regen op een tent. Bij overkappingen met lamellendak is een dof metaalgeluid hoorbaar. Door het gebruiik van de dubbelwandige lamellen klinkt dit geluid niet zo scherp als bij enkelwandige lamellen. Bij overkappingen met vast dak (Algarve Canvas en Aero Canvas) komt de regen rechtsreeks op het staaldak. De anti-condenslaag zorgt voor een lichte demping van de regen, zodat deze niet zo scherp klinkt. Het geluidsniveau is vergelijkbaar met deze van een lamellendak bij
dezelfde regenintensiteit.

Zijn verschillende LED-kleuren mogelijk?
Bij elk type LED verlichting is het mogelijk te kiezen voor puur wit of warm wit licht.
In de UP verlichting van de UpDown verlichting bij overkappingen met horizontaal design is ook RGB verlichting mogelijk.

Welke fundering moet ik voorzien voor mijn overkapping?
Voor elke steunkolom dien je een betonfundering te voorzien aangepast aan de ondergrond.
De ondergrond moet in eerste instantie het gewicht kunnen dragen van de constructie. De constructie moet goed bevestigd kunnen worden zodat deze bv niet zal wegwaaien bij een storm. Als je een bestaand terras hebt met een betonfundering kan je de voeten hierop vastbouten.

Hoe lang duurt de montage van een overkapping?
De constructie kan meestal in één dag geplaatst worden. Afhankelijk van het aantal opties, invullingen die ook aanwezig zijn, kan dit 2 dagen innemen. Hierbij zijn de grondwerken niet meegerekend.

Hoe gebeurt de aansluiting tegen een muur?
Er zijn gepaste montagebeugels meegeleverd voor de bevestiging aan een muur.
De bevestigingsmaterialen (schroeven) zijn daarbij niet meegeleverd, daar deze geschikt moeten zijn voor de ondergrond en dit van situatie tot situatie verschillend is.

Welke voorbereidingen dien ik te treffen aan mijn huis wanneer men een overkapping komt plaatsen?
De muur moet eerst en vooral voldoende draagkracht hebben om het gewicht van de overkapping te dragen.
De muur waar de overkapping tegenaan komt dient vrij te zijn van obstakels.

Kan de plaatsing gebeuren op een bestaand terras?
Dit kan als de terras een stevige fundering uit beton heeft.
De montagevoeten van de overkapping moeten stevig vastgezet kunnen worden in deze beton.

Is het aarden van de overkapping nodig?
We raden aan altijd de terrasoverkapping te voorzien van aarding. Hoewel het voor de verlichting niet nodig is aangezien deze dubbel geïsoleerd is, geeft dit wel een extra veiligheid wanneer er onverhoopt een breuk zou ontstaan in de bedrading vanuit de woning. Met een aangesloten aarde zal direct de spanning worden afgeschakeld.

Komen de kolommen toe op de werf op de juiste lengte of dienen deze nog ingekort te worden?
De kolommen worden op maat gezaagd af fabriek volgens de bestelde afmeting. Het is niet de bedoeling dat men aanpassingen doet op de werf. Bepaalde gaten (bv voor montage aan de montagevoeten, ..) zullen niet meer correct zijn indien men zelf de kolommen gaat inkorten.

Kan men de afvoer ondergronds laten aansluiten op de riolering?
Bij Camargue Line, Algarve Line en Lagune wordt het water opgevangen in de kolommen in een kunststof buis (diameter 50 mm). Deze afvoerbuis kan je ook aansluiten op de riolering.
Bij Lapure loopt het water rechtstreeks in de kolommen naar beneden en onderaan loopt het water uit de kolommen op het terras. Koppelen aan de riolering is hier niet mogelijk.

Kan de overkapping in dezelfde kleur als het schrijnwerk van de woning?
Alle kleuren en afwerkingen zijn mogelijk. Hiertoe kan een meerprijs aangerekend worden. Indien de exacte kleur zo goed mogelijk benaderd moet worden, vraag dan steeds de poedercode op van de leverancier van het schrijnwerk. Let wel op: de exacte kleur kan niet gegarandeerd worden. Omwille van basismateriaal, lakparameters en verschillende productieloten van het poeder kan een klein kleurverschil steeds mogelijk zijn.

Mogen de daklamellen bij vorst bediend worden?
Indien de lamellen niet volledig gesloten zijn, kan u deze nog bedienen bij vorst.
Indien de lamellen volledig gesloten zijn, is het mogelijk dat condens tussen 2 lamellen ervoor zorgt dat deze aan elkaar gevroren zijn. In dit geval mag u het dak niet bedienen.

Hoeveel sneeuw mag er op het dak liggen?
Sneeuw weegt theoretisch tussen de 100 en 200 kg/m³. Dit wil eigenlijk zeggen dat 10 cm sneeuw tot 20 kg weegt per m².
Als sneeuw natter wordt kan dit oplopen tot 500 à 600 kg/m³. Net deze natte sneeuw kan problemen opleveren voor de belasting op het dak. Sneeuw die er al een tijdje ligt begint ook samen te drukken onder eigen gewicht en zal meer wegen. Vandaar dat de draagkracht van de overkapping steeds wordt uitgedrukt in kg/m² in plaats van in cm sneeuw.

Mag ik een barbecue gebruiken onder mijn overkapping?
Hou er rekening mee dat een barbecue roet en vuil zal afgeven. Als u deze onder uw overkapping gaat plaatsen, zorg dan dat de kantelbare lamellen niet volledig gesloten zijn of het screendak volledig geopend. Zo kan de ruimte eronder beter ventileren. De lamellen kunnen door de rook vies en smerig worden, waardoor u deze achteraf zal moeten reinigen. Zorg dat de barbecue en zeker de vlammen op min. 1m van de screens of andere wanden van de overkapping blijven. Anders zou dit de lak of het doek blijvend kunnen beschadigen.

Wat moet ik doen met het Fixscreendoek bij regen?
De doeken zijn bestand tegen water, dus deze mogen uitgerold blijven bij regen. We raden aan het doek niet nat op te rollen. Hierdoor kan het doek niet ventileren en kan dit vlekken veroorzaken. Een nat doek rekt iets en zal minder mooi oprollen. Het doek is rot- en schimmelvrij, echter alles wat op het doek valt en blijft liggen kan wel rotten en schimmelen (stuifmeel, vogelpoep, bladeren,…) Het is dus aangeraden om het nat doek zo vlug mogelijk terug uit te rollen om te laten drogen.

 

Contacteer ons indien je nog vragen hebt

Door contact aan te vragen ga je akkoord met de privacy voorwaarden en geef je toestemming dat je gecontacteerd zal worden door iemand van Renson

Contacteer vrijblijvend
een verdeler
in jouw buurt.